Skip to content

L'empresariat del polígon industrial es reuneix a l'Ajuntament per a conéixer la nova llei sobre gestió d'àrees industrials

Fer de Picassent un municipi estratègic industrial. Amb aquest objectiu va tindre lloc, ahir al matí, una reunió en el saló de plens de l’Ajuntament amb els i les empresàries del polígon industrial de Picassent, i on també va estar present la regidora d’Urbanisme i Promoció Econòmica, Lola Albert, Romina Moya, gerent de diverses associacions d’empresaris de polígons industrials, Nacho Conesa, gestor de la web www.picassentindustrial.es i Cristóbal Sanchis, tècnic municipal.

La indústria a Picassent ha ocupat durant les últimes dècades una part important de l’economia del nostre municipi. Allà pels anys 80, les primeres empreses van començar a ocupar bona part del nostre sòl, i en 2019, Picassent compta amb 4 polígons industrials.

Ara, s’ha fet un pas important i amb l’aprovació de la Llei 14/2018 de 5 de juny, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, des del Consistori manifesten la voluntat i l’interés per a fomentar la cooperació entre les empreses i les administracions, amb l’objectiu de facilitar mecanismes per a sumar i desenvolupar actuacions conjuntes. Per aquest motiu, ahir al matí, en el saló de plens de l’Ajuntament, va tindre lloc una reunió amb l’empresariat del polígon industrial per a conéixer, debatre i valorar diferents propostes cap a una mateixa acció conjunta: tractar d’impulsar les EGM, Entitats de gestió, modernització de les àrees industrials del nostre municipi.

«El nostre poble, donada la seua bona comunicació, ens atorga unes zones industrials amb molt de potencial i ara és el moment d’unir esforços per a aconseguir àrees competitives més fortes, més dinàmiques i més actives. Necessitem de l’empresariat de Picassent per a fer-lo possible.», va manifestar durant el seu discurs de benvinguda, Lola Albert, regidora d’Urbanisme.

Durant la jornada, també es van presentar les principals línies i propostes de la nova llei, i es va encoratjar a l’empresariat a unir esforços i realitzar les accions necessàries per a treballar de manera conjunta. Per part seua, Nacho Conesa, representant de l’empresa Binn, va fer un repàs al contingut de la plataforma www.picassentindustrial.es, un nou espai per a les empreses que ja es troba operatiu. Finalment, Cristóbal Sanchis, tècnic municipal, va explicar les principals actuacions dutes a terme i també les de futur, a través de les subvencions de l’IVACE, Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, en els nostres polígons.

En finalitzar l’exposició dels continguts, un torn de precs i preguntes va obrir el debat i el diàleg entre l’Administració, els experts en la matèria i el propi empresariat representant del polígon industrial.