Skip to content

L'Ajuntament de Picassent s'adhereix al Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia (PACE)

El PACE és un moviment mundial que reuneix milers d’ajuntaments de 60 països diferents amb l’objectiu d’aconseguir frenar el canvi climàtic, reduir la contaminació dels municipis i implementar l’accés a energies renovables i sostenibles. Amb aquesta adhesió, l’Ajuntament de Picassent es compromet a executar diferents accions que donen suport a l’objectiu europeu de reduir els gasos efecte d’hivernacle en un 40% per a 2030. En un termini de dos anys, el consistori haurà de presentar un projecte amb les iniciatives que es pretenen realitzar, a més d’un inventari d’emissions i d’una avaluació dels riscos climàtics als quals estem exposats, concretament, el poble de Picassent.

En el plenari celebrat ahir s’aprovava unànimement per tots els grups polítics que conformen la corporació municipal aquesta adhesió i aquest compromís, amb l’objectiu comú d’ajudar al planeta en aquesta emergència climàtica que vivim. La regidora d’Urbanisme i Medi Ambient Lola Albert explicava els motius i les propostes per a reduir les emissions de C02 en el nostre municipi, remarcant que “només el 2% de les emissions són responsabilitat directa dels espais municipals: edificis públics, enllumenat, vehicles de policia i de la brigada d’obres…”. Així i tot, és també responsabilitat del consistori instaurar “mesures educatives i de conscienciació mig ambiental en la població picassentina i, sobretot, en les grans empreses dels nostres polígons industrials”.

Per aquest motiu, aquest matí el consistori de Picassent ha convocat una concentració en la plaça de l’Ajuntament d’una duració de 4 minuts i 15 segons com a mostra d’adhesió a aquesta protesta mundial. Una reivindicació que coincideix amb la celebració a Nova York del Cim Climàtic convocat per l’ONU. En declaracions de l’alcaldessa de Picassent, Conxa Garcia, “Som conscients de la situació d’emergència i fa falta que totes i tots comencem a canviar hàbits en la nostra vida personal, emprenent accions que disminuïsquen l’impacte ambiental. Però també des de les administracions públiques ens hem d’implicar i treballar dia en dia per a aconseguir un municipi més accessible i sostenible”.